- 11 -

Tururi rurale

     Zona rurală a Transilvaniei ascunde detalii a căror descoperire face diferența dintre o călătorie obișnuită și o minunată experiență. Tururile noastre vă conduc la meșteșugari și gospodării locale, vă poartă prin păduri și peste pajiști și vă oferă o perspectivă complexă asupra vieții de la țară. O explorare unică a satelor din ținutul Crit-Viscri.

Turul satului
(2,5 - 3 ore, tur ghidat)


Turul începe cu vizitarea bisericii fortificate din Crit. Apoi, după o plimbare ușoară pe colina din sudul satului, ajungem la apicultor. Aici, echipați cu costume speciale, vom observa viața din stup și vom afla detalii din munca apicultorului.


Tur în natură
(5 - 6 ore, tur ghidat)


O cărare ne va duce prin pădure, peste deal, la Meșendorf, unde vom vizita biserica fortificată. În final, com ajunge din nou la Criț. Plimbarea ne va oferi panorame frumoase asupra acestor sate.

Turul Mare
( 8-9 ore, tur ghidat)


Acest tur include și o plimbare cu căruța și un picnic la marginea pădurii. Este un tur complex, concentrat într-o singură zi. Vom vizita două biserici fortificate observând diferențele conceptuale de apărare, vom vizita apicultorul, vom avea parte de plimbare prin în natură.

Turul meșteșugarilor
( 4-5 ore, tur ghidat)


Pentru acest tur trebuie să mergem în satul vecin. Este o ocazie de a vizita la ei în atelier meșteșugari autentici. Vom avea parte de explicații amănunțite la altelierul de păslă unde învățăm cum ajunge lâna simplă să ia forma unei pălării sau a unor papuci. Iar fierarul ne va arăta cum se modelează fierul bine încins.